Alweer een nieuwe blogger

Geplaatst door: Filosofie.be op Admin reacties: 0

Vandaag verwelkomen we opnieuw een nieuwe blogger op de site. Bouke zal op zijn blog Bouke de Vries bloggen over allerhande filosofische onderwerpen en af en toe een uitstapje maken naar de wetenschap, politiek of kunst. Dit steeds vanuit een historisch perspectief.

We wensen hem alvast veel inspiratie en kijken uit naar zijn blogs.

Nieuwe blog

Geplaatst door: Filosofie.be op Admin reacties: 0

Vandaag verwelkomen we opnieuw een nieuwe blogger op de site.

Emanuel Rutten en zijn argument voor God

Geplaatst door: Filosofie.be op Admin reacties: 31

Filosofie.be kent blogger Emanuel Rutten als de man die een studie maakt naar het begrip van een Eerste Oorzaak als verklaring van al wat bestaat. Zijn ambitie reikt echter verder: hij wil aannemelijk maken dat zo’n Eerste Oorzaak geestelijk en dus bewust is. Of hij dan bedoelt dat die oorzaak als een persoon kan worden beschouwd? - dat moet u aan hem vragen. In elk geval heeft de ambitie van Rutten ervoor gezorgd dat de Standaard hem gevraagd heeft naar zijn argumentatie, die alles heeft van een godsbewijs. Het artikel vindt u elders: hier vatten we de filosofische uitwisseling even samen.

Aanvulling 1 van deze tekst op: 28 april 2012

Nieuwe blogger

Geplaatst door: Filosofie.be op Admin reacties: 0

Vandaag verwelkomen we opnieuw een nieuwe blogger op de site. Porphyrios zal op zijn blog Porphyrios bloggen over allerhande filosofische onderwerpen en af en toe een uitstapje maken naar de wetenschap, politiek of kunst. Dit steeds vanuit een historisch perspectief.

We wensen hem alvast veel inspiratie en kijken uit naar zijn blogs.

Lost in Transition

Geplaatst door: Filosofie.be op Admin reacties: 2

Dit is een Gast- bijdrage door [Joop de Boer][1]

[1] http://filosofie.live.code-on.be/blog/joop-de-boer/